onsdag 10 juni 2020

Cold case: Väg 9 av Tina Frennstedt

Tina Frennstedt följer upp debutromanen Försvunnen alldeles strålande. Redan i inledningen så visar författaren var skåpet ska stå. Det är tugga-på-naglarna-spänning. Även om det lugnar ner sig lite efter det, så är man ohjälpligt fast och måste fortsätta läsa.

Att berättelsen har ett verkligt fall som inspiration till berättelsen gör att den fångar mig lite extra. Det finns något kittlande i det. Något som väcker intresset lite extra.

En annan styrka i berättelserna är de två huvudpersonerna. De är levande med vardagsproblem som vem som helst och dynamiken mellan dom är intressant. 

Så på frågan om denna är värd att läsas, så svarar jag utan tvekan: absolut!



Handling: En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon. I anslutning till liket upptäcker man en märklig lera som visar sig vara identisk med den som fanns på brottsplatsen utanför Ystad där den unge pianisten Max Lund mördades för 15 år sedan. När kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, även kallad supersnuten, tillsammans med kollegan Marie Erling tittar närmare på fallen hittar hon inga uppenbara kopplingar mellan offren men nyheten startar en kedja av dramatiska händelser på Österlen. Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma misstänka att hennes man inte är den hon trodde att han var.

Betyg: +4 av 5

Förlag: Forum förlag
ISBN: 9789137155012

Inga kommentarer: