tisdag 12 maj 2020

Kid spy: Det perfekta brottet av Mac Barnett

Det här är en humoristisk berättelse som man inte kan låta bli att fnissa åt medan man läser. Både illustrationerna och historien lockar till skratt, t ex hur sur Beefeater ser ut eller allt drottningen säger. 

Den passar perfekt till någon som precis kommit igång med sin läsning. Dels för att sättet den är skriven på gör den lättläst, dels för att det händer mycket saker. 

Jag förstår även att man som barn inte kan låta bli att googla saker saker som huvudpersonen berättar om. Speciellt när han säger: ”Det är sant. Du kan googla det”. Klart man måste göra det då! Det tycker jag är underbart.

Den passar perfekt till barn som går i klass 1-4. Kan även fungera lite högre upp i åldern. Boken är del 2 i en serie, som kan läsas fristående men ett tips är att skaffa båda för att surfa på läsvågen när barnet kommit igång och vill läsa mer.



Handling: Mac B är tillbaka och den här gången är en ny fiende ute efter drottningens kronjuveler! När juvelerna försvinner från ett låst rum anlitas Mac för att lösa gåtan. Hur bröt sig tjuven in? Vart tog juvelerna vägen? Spåren leder Mac till ett irländskt slott där han tvingas hantera allt från dödliga mördarkobror till bisarra isskulpturer. Och en slug plan som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden. Kommer Mac att lösa detta låsta rummet-mysteriet i tid?

Betyg: 4 av 5
Förlag: Lilla Piratförlaget

Inga kommentarer: