lördag 23 maj 2020

Det som verkar farligt av Annica Hedin och Hanna Klinthage

Här är en utmärkt bok att använda sig av när man ska prata rädslor med barn. Det handlar om spöken, monster och vampyrer, att komma bort, människor som skriker, tonåringar, vuxna som klätt ut sig, småkryp, sova över, sura gubbar och tanter samt mörker. 

Sidorna är fulla med tänkvärda saker att prata kring, eftersom det står vad de olika personerna i bilderna tänker. Olika normer utmanas också och ger ytterligare en dimension att samtala kring. För att inte tala om att man som förälder påminns om vad man bör tänka på och respektera när det gäller barn och ungdomars oro.

Det här är en bok som bara växer. Ju fler gånger jag läser boken, desto bättre blir den.Handling: Ibland är det faktiskt bra att bli rädd! Om det kommer en krokodil simmande när du ska bada till exempel. Men om du träffar en lurvig spindel, eller ska gå ensam upp på en mörk vind hur farligt är det egentligen? Det finns mycket som kan kännas läskigt: vitsminkade clowner, kryllande småkryp och tonåringar utanför affären. Eller att sova över, till och med hemma hos bästa kompisen!

Betyg: 4 av 5
Läsålder: från ca 4 år 
Förlag: Rabén & sjögren

Inga kommentarer: