måndag 9 mars 2020

Hemma hos andra av Gabriella Ahlström

Man får vara inställd på att det gör är en berättelse som ringlar sig framåt i ett långsamt berättartempo samt att den väcker många tankar i och med att den skildrar samtiden och berör kriget i Syrien.

Karaktärerna är lite knepiga och familjerelationerna är komplicerade. Just familjerelationerna är det som jag tycker författaren lyckats bäst med.

Språket är bra och det finns en stämning i boken som man som läsare dras till. Men berättelsen lyfter inte riktigt, även om idén är bra. Jag tycker dock den är läsvärd.


Handling: Amanda blir ensam kvar i den stora gamla trävillan vid havet när hennes pojkvän, journalisten David, åker iväg på ett utlandsuppdrag. Hon försöker känna sig hemma men huset är impregnerat av minnen och upplevelser som hon inte är en del av. I ensamheten slits hon mellan en egen bakgrund som hon skäms över och den outtalade drömmen om att ta plats i Davids uppburna och beundrade familj. Men när det oförutsedda händer ställs allt på ända. Det åtrådda är inte längre lika attraktivt. Det otänkbara inte längre helt omöjligt.

Betyg: 3 av 5
Förlag: Polaris

Inga kommentarer: