lördag 22 februari 2020

Mysteriet på Ödeborgen av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson har gjort det igen. Hon har skrivit en berättelse som omöjligt går att lägga ifrån sig, tack vare mixen av spänning, övernaturligt och det läskiga. Bara det att barnens föräldrar sitter i fängelse är otäckt i sig och ger tankar och funderingar. Kristina Ohlson skriver så att man verkligen känner med barnen och tar dom till sig. Hon är också grymt skicklig på att skruva upp spänningsnivån och göra bokslukare av barnen. Och den där fågeln kommer ge mig mardrömmar. Fy vad läskig den är!

Omslaget måste man ju också älska. Det är perfekt för målgruppen den riktar sig till (9-12 år). Det lockar till läsning.



Handling: Ellie och Walter måste hålla ihop nu. Ensamma skickas de iväg till Stormön där de ska stanna tills deras föräldrar kommer tillbaka. Men ingenting blir som de tänkt sig. Deras nya hem är en stor, gammal stenborg som döljer mörka hemligheter. Öborna varnar dem genast: Håll er borta från Ödeborgen, barn! Det pratas om gastar och spöken, men vem tror på sånt? Inte Ellie och Walter. Men någon rycker i dörrhandtagen till deras sovrum på natten. Och i ett annat rum hänger tavlor vända mot väggen. Tavlor som föreställer fyra barn som en gång bodde i borgen och sedan försvann. Som om detta inte vore nog jagas Ellie av en svart fågel som vägrar lämna henne ifred.

Betyg: +4 av 5
Förlag: BonnierCarlsen
ISBN: 97891780378037865

Inga kommentarer: