fredag 6 december 2019

Välkommen hit välkommen hem

Jag kunde inte alls känna igen mig själv i berättelsen. Den är så långt ifrån hur jag själv var i tonåren och gymnasietiden som det bara går att komma. Därför fick jag verkligen en chans att gå i någon annans skor. 

Visst var det jobbigt, men intressant. Det är skrivet så det känns trovärdigt och äkta, speciellt i ungdomarnas språk. Helt enkelt enkelt en bra skildring av det jobbiga i att växa upp och tonåren med allt vad det innebär. Det känns som att författaren verkligen  fångar hur det är att vara tonåring idag. 

Den här skulle jag sätta i händerna på tjejer i gymnasieåldern som inte hittat läsningen. Jag tror de skulle älska den!


Handling: Sommaren går mot sitt slut och det har blivit dags för en hel årskull ungdomar att inleda sitt första år på gymnasiet. För Matilda är det en lättnad att få börja om och slå sig fri från högstadietidens gamla roller. För Alexis är det en oro inför hur han som tidigare varit skolans kung plötsligt ska förvandlas till en nobody i den nya klassen. För Rebecka är det en chans att en gång för alla få det som hon kämpat för så länge - kosta vad det kosta vill. Olycklig kärlek, hemliga relationer, förlorad vänskap och ett ständigt ifrågasättande av vad man egentligen vill följer de tre personerna under året och när sommaren kommer tillbaka igen är ingenting sig längre likt för någon av dem. 

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Välkommen hit välkommen hem
Författare: Josefin Fabricius
Antal sidor: 384
Förlag: Visto förlag 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178850167
Finns t ex hos: 
AdlibrisBokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer: