lördag 28 december 2019

Jul på menyn

Jag tycker verkligen om att berättelsen utspelar sig på samma ställe, men med nya huvudpersoner och att personer från tidigare bok får göra gästspel. Det är ett sådant lyckat koncept. Speciellt i en Feelgoodroman.

Jul på menyn är mysig och hjärtevarm. Man blir så glad av att läsa om ett samhälle där man ställer upp för varandra. DET ger julkänsla.


Handling: Välkommen tillbaka till Café Havsbris där man alltid kan hitta tröst och nybakat! När Zoes bästa vän Kate dör i bröstcancer vänds hela hennes värld upp och ner. Från att ha varit Kates snurriga granne som knappt kan hålla en blomma vid liv, har hon nu plötsligt ansvar för väninnans sextonåriga dotter Martha. Tillsammans flyttar de till byn Budbury, vid Devons vackra kust. Kanske kan havsbrisen och lugnet hjälpa dem läka efter den stora tragedin? Och som tur finns Café Havsbris det lilla fiket på klipporna där brustna hjärtan och vilsna själar kan samsas om bakverken och utsikten. Och flytten ser ut att göra Zoe och Martha gott. Fram till dagen då Marthas mystiska pappa dyker upp i Budbury och ställer allt på ända igen. Jul på menyn av Debbie Johnson är en hjärtevärmande och rolig feelgoodroman med härlig julkänsla. 

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Jul på menyn
Författare: Debbie Johnson
Antal sidor: 305
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177712268
Finns t ex hos: 
AdlibrisBokus eller din lokala bokhandel

1 kommentar:

Deliquate sa...

Bra bok, men konstigt av förlaget att bara hoppa över bok två i serien (där Becca och Sam får ihop det - de som väntar barn i den här boken) och döpa om den här boken till just Jul på menyn då det i stort sett är titeln på bok två, Christmas at Comfort food cafe.

Har inte sett någon annan skriva om det här, så det är värt att lyfta fram. Gillar inte när förlag bara skippar att ge ut vissa böcker i en serie...