söndag 27 oktober 2019

Sommarskuggan och halloween-buset

Jag kan tänka mig hur roligt det är för barnen som sett Sommarskuggan att få läsa böcker om den. Dessutom vilket ypperligt tillfälle för föräldrar att få barnen läsintresserade.

I denna första bok så är det dags för Halloween, ett spännande ämne i sig. Men även jakten på vem som är Sommarskuggan är spännande. Det är ett riktigt äkta pusselmysterium, vilket jag tycker är roligt.

Handling: 
- Nu räcker det med bus och skuggslem, säger Angelika Prick högt för sig själv. Förste skuggjägare Angelika Prick är ute på ett viktigt uppdrag: hon ska gömma den magiska Sommarskuggandräkten. Just nu ligger den nedpackad i en tung träkista längst bak i lastutrymmet på hennes bil, och snart kommer den att vara inlåst för alltid! Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Sommarskuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Angelika Prick nu ska se till att dräkten stoppas en gång för alla. Men på vägen till gömstället händer något märkligt som gör att skuggkistan rullar ut ur Angelika Pricks lastbil och hamnar i staden som alltid doftar kex. Samtidigt förbereder sig Nordmannaskolan för halloween och den årliga pumpajakten. Nu gäller det att hitta dräkten innan den hittar sin utvalda person. Bästisarna Puck och Sasha utses till skuggjägare och får det viktiga uppdraget: Att stoppa och fånga Sommarskuggan!


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sommarskuggan och halloween-buset
Författare: Tina Mackic
Illustrationer: Johanna Arpiainen
Serie: Sommarskuggan #1
Antal sidor: 83
Förlag: Rabén&sjögren 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789129710687
Finns t ex hos: AdlibrisBokus eller din lokala bokhandel

Inga kommentarer: