lördag 26 oktober 2019

I denna ljuva villervalla

Du som tror att en berättelse i fonden av en begravningsbyrå inte kan vara feelgood, får tänka om. Den här boken är essensen av feelgood. Jag är så förtjust i att läsa om Sandra och de andra karaktärerna.


I denna ljuva villervalla är fjärde boken om begravningsbyrån Tranan. För varje bok i serien blir jag alltmer fast. Ewa Klingberg har verkligen hittat sin egen miljö.

Handling: Knopparna spirar utanför begravningsbyrån Tranan, liksom kärleken i Sandras hjärta. Hon har till slut insett att den enda vägen är framåt, både för hennes personliga del och för Tranan. De nya tiderna kräver kreativitet och flexibilitet. Inte minst när ett kristet mc-gäng kliver in genom dörren för att begrava sin ordförande. Deras ovanliga krav blir en slutlig ögonöppnare för Sandra. Om byrån klarar av att tillmötesgå dem, klarar den allt.

Av gamla anrika Tranan finns snart inte mycket kvar. Den tunga och mörka inredningen byts ut mot fräsch och ljus. Men då Sandra slänger bort det gamla hittar hon något som får en allvarlig konflikt att blossa upp och hon undrar om Tranan ändå inte gräver sin egen grav till slut. Med god hjälp av moster Majken.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: I denna ljuva villervalla 
Författare: Ewa Klingberg
Serie: Begravningsbyrån Tranan #4
Antal sidor: 234
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789175459837
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

Inga kommentarer: