lördag 21 september 2019

Blå, blå höstvågor av Christoffer Holst

Christoffer Holst kan verkligen kombinera feelgood med deckarhistoria. Det visar han återigen, i den andra delen av Cilla Storm. Det är en oemotståndlig kombination. Det känns som en välkomponerad måltid. Sött, salt, hetta samt något som överraskar och något som får en att le. 

Dessutom gör Christoffer mig så intresserad av viner. Jag vill botanisera på Systembolagets lilla hylla. Välja ut rätt vin till rätt ost eller rätt mat. Jag vill sitta med Rosie och Cilla vid ett fönster mot havet på Villa Havspärlan med ett gott vin i glaset och prata och umgås. Medan solen går ner och timmarna försvinner. För ju mer jag läser om dom, desto mer vill jag vara med dom.

Allt detta gör att det är en bra bok att krypa upp med i fåtöljen i höst och läsa med en kopp te, när regnet öser ner och det är mörkt ute. 


Handling: Hösten har kommit och Cilla Storm arbetar som kriminalreporter på en podcast. Hon bor tillfälligt hos sin bästis och dricker ofta vin med Rosie, grannen från Bullholmen. Men relationen med den charmiga polisen Adam känns oklar. Varför har han så svårt att bestämma sig? 

På det nya jobbet får Cilla i uppdrag att nysta i vad som hände societetslejonet Laila Damm, som försvann spårlöst 1988. Spåren leder Cilla tillbaka ut i Stockholms skärgård.

Samtidigt anländer skådespelerskan Ella Svensson till Nordirland för att ta hand om sina föräldrars dödsbo. Där hittar hon något som får henne att snabbt återvända till Sverige.

På ett kallt och blåsigt Bullholmen korsas Cillas och Ellas vägar, och snart uppdagas öns mörka förflutna.Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Blå, blå höstvågor
Författare: Christoffer Holst
Serie: Cilla Storm #2
Antal sidor: 277
Förlag: Loveread
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789188801258
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: