tisdag 27 augusti 2019

Stella och hemligheten av Madeleine Bernadotte, Karini Gustafson-Teixeira, Marie Oscarsson

Jag blev positivt överraskad av Stella och hemligheten. Det är en riktigt fin berättelse, som ger mycket att prata om med barn: att vara ny, vänskap, att säga nej, dåliga hemligheter. Det är underbart att den både skildrar vardagliga händelser och samtidigt är spännande.


Jag tycker mycket om bilderna. De är aptitliga i färg och utförande. Allra bäst är dock att de speglar känslor så bra. Man ser vad karaktärerna känner.


Jag skulle ha boken som högläsningsbok för barn i åldern 7-10 år, eftersom det finns så mycket att prata om. Det är en kapitelbok, med rätt mycket text och en bild på varje uppslag. Antingen stor eller liten. På slutet finns några frågor man kan ta hjälp av både som vuxen och som barn. Är man lärare, så finns det en gratis lärarhandledning till boken. 


Handling: När nioåriga Stella och hennes pappa flyttar till Sverige känns allt nytt och lite konstigt: språket, skolan och fritidsaktiviteterna, allt är annorlunda och tar tid att vänja sig vid. 

Så en dag berättar kompisen Elena en fruktansvärd hemlighet för Stella. Något som Stella inte får berätta för någon. Lova det! 
Men Elenas hemlighet skaver som en tung sten i magen på Stella. Vad ska hon göra? 


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Stella och hemligheten
Författare: Madeleine Bernadotte, Karini Gustafson-Teixeira, Marie Oscarsson
Illustratör: Stina Lövkvist
Antal sidor: 144
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789178031726
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: