söndag 11 augusti 2019

Kärlek på menyn

Kärlek på menyn” är lika underbar som omslaget lovar. Det går inte annat än att älska den. Berättelsen är en bot mot dagar då livet känns jobbigt, som t ex när man har ångest över att semestern närmar sig sitt slut.

De inledande sidor går direkt in i hjärtat. Det är där och då jag faller pladask. Jag skulle för mitt liv inte kunnat sluta läsa efter det. Varför skulle jag? Miljöerna är underbara och karaktärerna är härliga. En sådan här ljuvlig och varm berättelse vill man befinna sig i länge. 

På engelska heter boken ”Summer at the comfort food café”. Jag tänker att den här boken är min comfort food eller rättare sagt min comfort book.



Handling: På toppen av en klippa i Dorset ligger Café Havsbris. Ett café där människor får vara sig själva, dit främlingar kan söka sig för sällskap och där maten alltid tröstar magen. Hit kommer änkan Laura en sommar, tillsammans med sina två barn. Dels behöver hon ett jobb, och caféet kan erbjuda henne det, men framför allt behöver hon en nystart och en flykt från sorgen som riskerar att kväva henne. 

Det lilla samhället sveper snabbt in Laura i sin magi, och kanske finns det hopp för framtiden. Kanske kan Laura till och med lära sig älska igen.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Kärlek på menyn
Originaltitel: Summer at the Comfort Food cafe
Författare: Debbie Johnson
Serie: Café Havsbris #1
Antal sidor: 327
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177712091
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

1 kommentar:

Cecilia Johansson sa...

Den boken verkar vara intressant ;)