söndag 18 augusti 2019

Ett enklare liv av Anna Fredriksson

Vad jag har väntat på fortsättningen på Pensionat Pomona. Första boken heter Mellan himmel och hav och jag föll som en fura för den. Detsamma gäller för ”Ett enklare liv”.

 Jag älskar att Anna Fredriksson skriver på ett sådant sätt att det var lätt att komma in i bok 2 och att det inte alls kändes som ett år sedan som jag läste bok 1. Det är också fantastiskt hur hon gör mig sugen på att flytta till Skåne, börja skapa, driva pensionat och ha bondgård. Det sistnämnda trots att huvudpersonen Josefin i denna del, inte är så säker på att hon tycker det är en bra idé. Allt tack vare underbara miljöskildringar. 

Det Anna Fredriksson också gör så fint är att hon får läsaren att investera känslomässigt i de personer som finns i berättelsen. Man tar dom till sig, eftersom de är så levande beskrivna. Man lever deras vardagsliv med bekymmer och glädjeämnen med dom. Just vardagslivet är författaren skicklig på att skildra.

En del av mig tänker att jag borde ha väntat till del 3 finns ute, med att läsa denna. Väntan känns ju så lång nu. Men det finns inte en chans att jag hade kunnat vänta. 

Det här Feelgood när den är som bäst!


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Ett enklare liv
Författare: Anna Fredriksson
Serie: Pensionat Pomona #2
Antal sidor: 350
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789137150994
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: