söndag 4 augusti 2019

Det som var rött av Rosie Price

Först började ”Det som var rött” som en trevlig ungdomsroman, som utspelar sig på ett universitet. Jag tyckte om det jag läste. Jag tyckte om Max och Kates vänskap. Det var en mysig läsning. 

Plötsligt ändrades allt. Det hände en sak, som jag inte väntat mig. En sak som förändrade allt. Berättelsen utvecklades till något mycket mer. Den fick ett djup. Berättelsen petar på läsaren, ruskar om. Den får läsaren att känna. 

Jag berördes av hur den berättar om traumat och dess efterverkningar. Hur väl det skildrades, genom bland annat huvudpersonens tankar. Men jag tycker också mycket om hur boken även handlar om mod och om att uthärda och förändras. 


Handling: Kate och Max träffas vid universitetet, blir vänner direkt och under de fyra åren av studier är de oskiljaktiga. För hans skull tar hon sig ur sitt skal, för hennes skull lämnar han sina festkretsar. Men att älska Max innebär att också lära känna hans familj. Den rika familjen Rippon utstrålar generositet, social begåvning och nedtystade känslor. Deras värld är inte Kates värld. Och på en sommarfest i deras hus i London händer något som förändrar Kates liv och hennes relation med Max för alltid.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Det som var rött 
Originaltitel: What red was
Författare: Rosie Price
Antal sidor: 321
Förlag: ETTA
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789187917820
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: