torsdag 22 augusti 2019

Den tysta patienten av Alex Michaelides

Oj! Jag hade verkligen inte väntat mig det slutet. Jag älskar det! Vilken twist! Så här ska en thriller se ut. 

Författaren drar in en i berättelsen redan från början och det blir en riktig bladvändare. Han gör läsaren nyfiken på huvudpersonen Alicia och om hon kommer att prata samt varför hon inte pratar.

Det är en komplex berättelse med många lager. Det vilar en mörk och olycksbådande stämning över hela historien. Jag önskar jag kunde läsa den för första gången igen!

Handling: Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering - och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia - den tysta patienten - ökänd. 

Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet. Hans besatthet av Alicia - av att få henne att prata och få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make, leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den tysta patienten
Originaltitel: The silent patient
Författare: Alex Michaelides
Antal sidor: 320
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177814658
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon