tisdag 2 juli 2019

Äggvitekaka med choklad

Äggvitekaka med choklad

Om man har många äggvitor över, så är detta ett jättegott recept.



Ingredienser:
150 g smör/margarin
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
100 g choklad (jag använde Apelsinkrokant, men funkar med andra sorter också)
4 äggvitor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt.
3. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Tillsätt mjölblandningen i smeten tillsammans med mjölken.
5. Hacka chokladen grovt.
6. Blanda i chokladen i smeten.
7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
8. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
9. Häll smeten i en smort och bröad form.
10. Grädda i ca en timme.

Inga kommentarer: