söndag 14 april 2019

Legenden vaknar av Helena Dahlgren


Oavsett om man är ett fan av Star Stable eller inte, så är ”Legenden vaknar” en suverän bok. Den har precis det vad man vill ha i en bok för mellanstadieåldern: äventyr, magi, vänskap och hästar. Och ovanpå det, så är den så spännande att man knappt klarar av det. 

Om jag hade kunnat, hade jag skickat boken till mitt 11-åriga jag. Det är tur att jag i alla fall får njuta av boken nu. Och grattis alla barn av idag som kan läsa den idag! 

Handling: Ödesryttarna. Legenden vaknar är en klassisk hästfantasybok med hisnande äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil! Följ med Lisa, Alex, Linda och Anne när de upptäcker sina krafter och slungas ut på ett äventyr långt borta från vardagen i skola och stall. Onlinespelet Star Stable är världens snabbast växande datorspel om hästar, och har bara i Sverige 1 miljon registrerade spelare. I världen är de över 13 miljoner. När de fyra ödesryttarna, och deras fyra hästar, är samlade på ön Jorvik kommer det goda att segra. Så lyder sägnerna. Men Lisa och hennes vänner har svårt att ta sägnerna på allvar. Och sedan Lisas häst stals från Jorviksstallet, och hennes pappa spårlöst försvann, så har vännerna än mindre tid över till gamla legender och profetior.Tillsammans med vännerna Alex och Linda ger de sig av ut i Jorviks magiska och farliga landskap för att söka svar på vad som egentligen händer på ön.Samtidigt har Anne gett sig ut på ett eget uppdrag. Hon måste hitta sin häst som tycks ha förflyttats till en parallell verklighet, Pandoria. En parallell verklighet som viskar mörka lögner i Annes huvud. Lögner som får henne att tvivla på att de fyra tjejerna har någon chans över huvud taget...Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Legenden vaknar
Författare: Helena Dahlgren
Serie: Ödesryttarna 2
Antal sidor: 296
Förlag: BonnierCarlsen
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789178032402
Finns t ex hos: AdlibrisBokus,
cdon

Inga kommentarer: