måndag 29 april 2019

Klimakteriet

Det enda man vet som kvinna till att börja med, i alla fall förhoppningsvis, är att man ska genom klimakteriet. Men det har varit så hysch, hysch. Jag känner massor med kvinnor som antagligen är i klimakteriet eller som genomgått det. Men det enda som jag hört någon i min bekantskapskrets prata om är värmevallningarna. Varför är det så tyst. Varför är det fortfarande något lite fult över det?

Jag är glad att det håller på att ändras. Att böcker som Klimakteriet lyfter tysthetskulturen, som faktiskt fortfarande finns, och berättar fritt. I förordet står det så fint.


Boken bjuder på många intressanta saker, som att människan är rätt ensam som däggdjur att ett klimakterium, tankar kring att det både är en befrielse att inte synas på samma sätt men också en sorg att vara osynlig och så alla myter förstås. Många kända författare bjuder på engagerande texter. Boken Klimakteriet borde alla läsa. 

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Klimakteriet
Författare: Astrid Assefa, Åsa Moberg, Åsa Beckman, Kerstin Brunnberg, Unni Drougge, Dara Ksdefors, Maria Küchen, Annika Lantz, Azar Mahloujian, Gunilla Pontén, Gudrun Schyman, Agnes Wold
Antal sidor: 124
Förlag: Bokförlaget Atlas
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789173896399
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

Inga kommentarer: