söndag 14 april 2019

Dubbeldeckarna och fallet med mumiens hämd


Dubbeldeckarna och fallet med mumiens hämd är en härligt färgglad berättelse som använder bilder med text för att berätta om ett mysterium. Det är så bra med ett persongalleri i början av boken, så läsaren hänger med.


Bilderna är aptitliga och humoristiska.  De hjälper läsningen vidare.


Dubbeldeckarna och fallet med mumiens hämd är helt enkelt en spännande och klurig deckarhistoria. Dessutom finns det extra uppdrag i slutet av boken. Det får den extra poäng för.

Handling: I den idylliska lilla staden händer det mystiska grejer! När museet förbereder en utställning om Egypten börjar oförklarliga olyckor ske. Kan det ha med en viss mumie att göra? Ett solklart fall för Tilde, Viktor och hunden Åtto! Norska deckarstjärnan Jørn Lier Horsts lättlästa böcker om Dubbeldeckarna lovar spänning från första till sista sidan. De färgrika illustrationerna är signerade Hans-Jørgen Sandnes.På museet är man i full färd med att planera en utställning om det gamla Egypten. Huvudattraktionen kommer att vara en flera tusen år gammal mumie. Men under förberedelserna börjar underliga saker och ting hända… Olyckor som inte går att förklara… Kan ryktena stämma? Vilar det en förbannelse över mumien eller vill någon sabotera utställningen? I så fall vem? Dubbeldeckarna Tilde och Viktor och hunden Åtto är på plats och som vanligt när de ställs inför ett nytt fall gör det allt för att komma till botten med mysteriet.


Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Dubbeldeckarna och fallet med mumiens hämd
Författare: Jørn Lier Holst
Illustratör. Hans Jöørgen Sandnes
Serie: Dubbeldeckarna #3
Antal sidor: 90
Förlag: BonnierCarlsen
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178031177
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon
cdon

Inga kommentarer: