söndag 28 april 2019

Den där kvällen av Sheila O’Flanagan

Vill du ha en varm feelgoodberättelse med en spännande kärleksberättelse, då ska du läsa ”Den där kvällen”. Den är en oemotståndlig berättelse, som också är en fin mor och dotter-historia. De två har ett sådant fint band. 

Jag måste ju motvilligt erkänna att jag var så inne i berättelsen att jag svarade helt tokigt när min dotter pratade med mig. Men nåja, en glass just före sängdags har väl ingen dött av. 

Sedan ÄLSKADE jag beskrivningarna av juvelerna och smyckena. Jag har varit fascinerad av diamanter, topaser, smaragder, rubiner och liknande sedan barnsben. Ädelstenarna och smyckerna i ”Den där kvällen” är så bra beskrivna att jag kunde se dom framför mig. Det blev många ”jag vill ha”-stunder när jag läste boken. 

Det är så underbart att varje kapitel började med en liten beskrivning av en ädelsten eller slipning. Jag blev faktiskt tvungen att googla en bild till varje beskrivning. Så pass lockande blev det. Det kan hända att jag drömde mig bort lite extra just för det.

Ibland ger jag bort mitt exemplar av en bok till någon annan. Det kommer jag inte göra med ”Den här kvällen”. Hur skulle jag kunna? Jag vill ju se boken i bokhyllan och återuppleva känslan jag hade när jag läste den.

Handling: Lola Fitzpatrick är smart och ambitiös, men också oerhört envis. Philip Warren som arbetar i det anrika familjegöretsget juvelerarfirman Warren’s blir intresserad av henne och de börjar dejta. När hon en kväll tvingas ta ett livsavgörande beslut, så gör hon det hastigt och utan eftertanke. Och utan att ha den information som skulle kunna förändra allt. 

Bey är definitivt sin mammas dotter. Hon är impulsiv och hetsig och hamnar ofta i knepiga situationer som hon inte kan hantera. Som när hon en kväll träffar mannen hon älskar och tvingas fatta ett eget beslut. 

För både Lola och Bey är det ett enda ögonblick som förändrar allt. Men det som de tror är deras livs misstag kan kanske också visa sig vara deras största chans.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Den där kvällen
Originaltitel: What happened that night
Författare: Sheila O’Flanagan
Antal sidor: 493
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177990505
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

gillat henne, tack för tips.