måndag 15 april 2019

Antik-ligan: Den hemsökta vagnen

Vilken bra idé med spökerideckare. Det är verkligen annorlunda. Jag har inte läst något liknande. Dessutom är det väl utfört. Det är helt klart spännande och intressant.

En annan sak som är bra är att huvudpersonen Vilmer får vara kär. Att man får ta del av en hel del tankar omkring det. Killar som är kära och funderar på vad de ska göra är något jag gärna vill se mer av i barnlitteraturen.

Den hemsökta vagnen handlar om Vilmer, Hai, Isa och Juno som har en Antik-ligan. Det är nämligen så att tvillingarna Junos och Idas föräldrar har en antikaffär och ibland är sakerna hemsökta. Antik-ligan tar hand om hemsökelsen med hjälp av att Juno kan känna av spöket och vad den vill. 

I Den hemsökta vagnen är det en vagn som rullar fram och tillbaka, utan att någon drar den. Men när de försöker ta reda på vems vagnen var är det ingen som vill prata. Vem är det egentligen som har dött? Och varför hemsöker denne en gammal rostig vagn? Mystiken tätnar samtidigt som Vilmer inser att han nog drabbats av något ännu svårare: Kärleken.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Antik-ligan: Den hemsökta vagnen 
Originaltitel: Hauntiques- Wandering wagon
Författare: Thomas Kingsley Troupe
Serie: Antik-ligan #3
Antal sidor: 95
Förlag: Hegas förlag
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789175438313
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: