fredag 22 mars 2019

Skölden av Niklas Krog

Skölden är en riktigt spännande fantasyberättelse. Även fast jag inte läst första delen är det lätt att komma in i berättelsen, eftersom det är ett inledande kapitel om vad som hänt i första boken. Det finns även en lista med vilka personer som är med i boken och en förklaring om vilka de är. Riktigt bra tänkt! Både ifall man inte läst bok i serien förut, men även om man läst en del och inte kunnat fortsätta direkt med nästa.

Skölden väcker läsintresse direkt i början, vilket jag är så glad för. Man kan dessutom sätta den i händerna på lässvaga barn och ungdomar i åldern 12-15 år, eftersom den är lättläst skriven.

Handling: Traz har lämnat sin klan, fast besluten att hämnas på karavanens ledare Krom. Vandringen är farlig, han möter flygödlor, sandormar och överraskas av en sandstorm. 
När han når den stora klippan Skölden möter han en ung kvinna som heter Neva, och han får veta mer om Krom med den magiska hjälmen. Hjälmen som verkar styra dem mot ett förtrollat skepp som kan segla till ett grönt och vackert land. 


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Skölden
Författare: Niklas Krog
Serie: Berättelsen om hjälmen #2
Antal sidor: 116
Förlag: Nypon förlag 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789178251131
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

Inga kommentarer: