söndag 17 februari 2019

Upplevelser i Stockholms natur


En bok att införskaffa nu inför vår och sommar är Upplevelser i Stockholms natur

Där kan man bland annat  läsa om var man kan se olika djur och växter. Den innehåller otroligt fina foton på allt från Ljungblåvinge och Grönkremla till Rådjur och Härfågel.
Det finns flera olika kartor med förklaringar över vad området heter och vad man kan se där. Det finns faktatexter till de arter som presenteras i boken. Författarna berättar även om höjdpunkter för de olika områdena.

Det finns tips om vilka böcker man kan läsa om man vill veta mer. Det finns även tips på hur man själv kan bli en bättre naturfotograf.

Kort sagt det är en fantastisk bok. Den gör mig helt hänförd. Tala om att förenkla för människor att ta sig ut och få fina naturupplevelser och veta vad man ser. 

Bor man inte i Stockholmsområdet så kan man njuta av boken i alla fall. Alla dessa vackra foton och korta, men ändå informationsspäckade texter gör boken värd att läsas bara för det.
Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Upplevelser i Stockholms natur: Platser, kartor, guider
Författare: Erik Hansson, Oliver Karlöf, Vide Ohlin

Antal sidor: 301
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgivningsår: 2018
ISBN:
9789188647665
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon
cdon

2 kommentarer:

Niklas Magnusson sa...

Den här typen av böcker är verkligen värdefulla (och i viss mån underskattade). Ofta fint både vid planeringen och på själva utflykten. Fint också att stimulera till upplevelser i närmiljön ,ja, för den som bor i stockholmsområdet. Kan vara bra också för en annan som är där ibland, numera.

Hanneles bokparadis sa...

spännande med liv i storstäder