tisdag 5 februari 2019

Kvartetten av Aja Gabel

Jag har aldrig sett eller tänkt på musik på det här sättet. Det märks att författaren själv spelar, eftersom hon verkligen förstår musikens väsen och vad det kräver av en musiker att spela, i det här fallet en stråkkvartett.

Kvartetten är en underbar skildring om hur musik påverkar huvudpersonernas relationer. Men också av vänskap och huvudpersonernas utveckling. Det är en berättelse som inte bara roar, utan som även vidgar ens sinnen. Fantastiskt!



Handling: Jana. Brit. Daniel. Henry. Tillsammans bildar de Van Nesskvartetten. Brit är andraviolinist, vacker och tystlåten men ensam och utan familj. På altviolin har vi Henry, ett sorglöst musikaliskt underbarn som alltid haft det lätt för sig i livet. Cellisten Daniel är äldst, en rasande skeptiker som aldrig vill binda sig. På första violin har vi Jana, deras målmedvetna och benhårda ledare. Aja Gabel låter oss följa dessa fyra vänners resa genom livet, deras komplexa relationer till varandra och hur de navigerar den klassiska musikens skoningslösa värld. Tillsammans får de uppleva förkrossande nederlag och sanslösa framgångar, hjärtesorg och bröllop, triumfer och förluster, svek och osviklig lojalitet. Ibland i harmoni med varandra och ibland inte, men alltid bundna till varandra genom vänskap, musiken de skapar tillsammans och hemligheterna de bär på.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Kvartetten
Författare: Aja Gabel
Antal sidor: 392
Förlag: Sekwa förlag 
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789187917745
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: