söndag 6 januari 2019

Fläskfilegryta med champinjoner (även mjölkfri)


Ingredienser:

350 g fläskfilé

2 msk rapsolja

salt

peppar

1 schalottenlök

250 g champinjoner (på burk fingerar bra)

2 tsk tomatpuré

1 hönsbuljongtärning

3 dl vispgrädde/iMat

0,5 tsk soja

1 tsk dijonsenap


Gör så här:

1. Bryn fläskfilén i 1 msk rapsolja.

2. Lägg den i en skål.

3. Hacka schalottenlöken (och ansa och skär champinjonerna i bitar om du har färsk champinjon)

4. Fräs schalottenlöken med champinjonerna i resen av rapsoljan.

5. Tillsätt tomatpuré och rör runt.

6. Smula ner buljongtärningen och tillsätt grädden/iMat och sojan. Smaka av med salt och peppar.

7. Tillsätt köttet och låt det bli varmt.

8. Servera med ris och gärna gurka och plocksallad.




Inga kommentarer: