Ingredienser:
350 g fläskfilé
2 msk rapsolja
salt
peppar
1 schalottenlök
250 g champinjoner (på burk fingerar bra)
2 tsk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde/iMat
0,5 tsk soja
1 tsk dijonsenap
Gör så här:
1. Bryn fläskfilén i 1 msk rapsolja.
2. Lägg den i en skål.
3. Hacka schalottenlöken (och ansa och skär champinjonerna i bitar om du har färsk champinjon)
4. Fräs schalottenlöken med champinjonerna i resen av rapsoljan.
5. Tillsätt tomatpuré och rör runt.
6. Smula ner buljongtärningen och tillsätt grädden/iMat och sojan. Smaka av med salt och peppar.
7. Tillsätt köttet och låt det bli varmt.
8. Servera med ris och gärna gurka och plocksallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar