tisdag 8 januari 2019

Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker: Säg nej!

Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker: Säg nej! är en sådan befriande bok. Jag skrattar först igenkännande tills jag får ont i magen. Vem har inte ett par för små jeans i sin garderob, som skulle höja ögonbrynen åt oss om de kunde. 

Sedan hjälper boken mig att samla mod. Nu ska de sista rädslorna bort - så är det bara. 2019 ska bli året då jag är sann mot mig själv. Inte träna mer, för att ha en viss kropp därför att det är idealet - utan bara träna för att må bättre. Inte följa en karriärväg, för att andra skulle döda för den chansen. Inte låta andra köra över mig, för att jag är mesig och rädd. Jag ska fortsätta vara snäll, men vara snällast mot mig själv. 

Den här boken var precis vad jag behövde. Författaren bjuder på exempel från sitt eget liv, vilket är oerhört effektfullt. Till exempel berättar hon om hur hon alltid städat som en tok när svärmor kommit (japp, det har jag också gjort) och tagit bort saker och ställt fram saker och stressat över besöket. När hon inte gjorde det utan handlade i enligt med sig själv hände saker som hon aldrig trott skulle hända. Som författaren skriver: ”det är först när jag visar henne mitt rätta jag som jag ger henne en chans att lära känna mig och vi kan få bra kontakt med varandra”. Visst är det så! Varför har jag inte tänkt så förut?

Jag är glad att Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker: Säg nej! hittade sin väg till mina händer. Viktig, men lättläst, ger den en knuff i rätt riktning. Tänk om alla duktiga flickor kunde få denna!


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Duktiga flickors guide till att sätta gränser och skita i vad andra tycker: Säg nej!
Originaltitel: 
Am Arsch vorbei geht auch ein Weg
Författare: Alexandra Reinwarth
Antal sidor: 192
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789174248555
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon
cdon

Inga kommentarer: