lördag 19 januari 2019

Brännmärkt av Lizette Edfeldt

Hur har jag kunnat missa denna lysande bok? Jag blir kall när jag tänker på hur nära det var att jag aldrig läst den. Vilken tur att den kom ut som pocket och letade sig hem till mig!

Brännmärkt är en fantastisk dystopi, med ett driv som gör att man slukar den och undrar varför man inte har nästa del hemma. Den har klassiska element i sig, som ett samhälle uppdelat efter rang. En hjältinna som står lågt i rang. Men den har även inslag som man inte ser så ofta, som att huvudpersonen får mens. Att den kvinnliga huvudpersonen tar för sig när sex. Det gör också att jag vill läsa nästa del. Liksom att jag verkligen bryr mig om huvudpersonerna och vill veta hur det går. Nu börjar sannerligen en otålig väntan!

Brännmärkt skulle definitivt kunna fungera internationellt. Jag hoppas den blir uppmärksammad.

Handling: Adeline Theta lever i imperiet med sin familj. Imperiet är indelat i zoner och Theta är nummer åtta i rand. De som är märkta som Theta får arbeta för de som står högre i rang ska ha det bra. Adelines familj har en köttaffär, men får själva inte äta kött. Faktum är att det är många dagar de går hungriga. Människor av olika rang får inte umgås. Men trots det har Adeline en hemliga vän. Ama, som är en Alfa. Adeline har också svårt att hålla sin revelliska sida i schack. Så en dag så händer något fruktansvärt, som förändrar allt.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Brännmärkt
Författare: Lizette Edfeldt
Serie: Imperiet #1
Antal sidor: 446
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789177990420
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: