onsdag 9 januari 2019

Bettys resa av Marie-Louise Marc

Herregud vad Marie-Louise Marc är bra på att beskriva saker målande. Först är det värsta resemålet-porren. Jag var så begeistrad över hennes beskrivning av hotellrummet, som Betty bor i med sin vännina, att jag dels var tvungen att läsa det högt för min sambo (och det gjorde honom helt till sig också) och dels berätta det på jobbet (och inte en gång, inte två gånger utan tre gånger). Marie-Louise Marc borde anlitas av resebyråer att skriva objektsbeskrivningar! 

Sedan är det ju beskrivningar av bakverk, mat och dryck som göra att jag dreglar boken igenom. Jag blir tvungen att lämna sängen och kvällsläsningen för att äta. Fast jag borstat tänderna och gjort mig klar för att sova.

Men det slutar inte där. Nejdå. Det fortsätter med än det ena och än det andra, t ex får jag enorm lust att starta min egen tidning. Helt otroligt!

Förutom att Marie-Louise Marc är så bra på att skriva målande, så är det verkligen en sådan underbar feelgood-story. Man blir alldeles varm och myser. Med Bettys resa visar Marie-Louise Marc att hon är en av våra feelgood-drottningar. Jag vet att det här var avslutande delen om Betty, men ge mig mer snälla!


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Bettys resa
Författare: 
Marie-Louise Marc
Serie: Betty #3 (avslutande delen)
Antal sidor: 300
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
ISBN: 
9789177711254
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: