söndag 30 december 2018

Egon hälften Alien: släkten invaderar

Att upptäcka att man är till hälften Alien är inte lätt. Det är det definitivt inte för Egon. Släkten invaderar är en härligt humoristisk berättelse för mellanåldern, som dessutom har bilder i färg. Det känns som ett bra grepp för att ytterligare fånga barn som inte upptäckt tjusningen med att läsa. 

Egon till hälften Alien är en ny höjdarserie inom dagboksformen och den andra boken Släkten invaderar är till och med bättre än första boken. 

Handling: Egon, tidigare fotbollsstjärna och medlem i No Losers Club, har fått acceptera faktum: Han är till hälften betageekian, har numera svans (!) och hänger med skolans nördar. Och nu är dessutom hans utomjordiska släktingar på besök! När en rymd­farkost med hans faster och två kusiner landar i skogsgläntan känns allt först oerhört spännande, men släktingarna blir snart svåra att dölja. Och rätt svåra att stå ut med. Egons kusiner verkar se honom som en lägre stående varelse, och hans faster kommenterar allt han gör inne i hans huvud. Men om Egon ska lära sig att bemästra sina utomjordiska krafter måste han ha sina släktingars hjälp ...


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Egon hälften Alien: släkten invaderar
Författare: Per Simonsson, Stefan Roos
Serie: Egon hälften Alien #2
Antal sidor: 233
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789188279958
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: