måndag 29 oktober 2018

De odöda av Johan Egerkrans

De odöda är kanske inget man ska läsa precis när man lägger sig, men det är fascinerande att djupdyka i vad vampyrer är, hur de kommer till och vad man gör för att bli av med dom. 

Lika intressant är det att läsa om alla vampyrliknande väsen och andra odöda runt omkring i världen. Jag vill definitivt inte möta en Soucayant i Karibien. Det är blodsugande häxor som kan förvandla sig till en eldboll och komma in överallt genom minsta springa i sin jakt efter mänskligt blod. Usch, så otäckt! Då är man ju inte säker någonstans.

Jag vill inte heller träffa på Rullande huvuden i Amerika, som är odöda kannibaler som äter upp en människa i ett nafs. Jsg får så otäcka bilder i mitt huvud!

Jag vill för allt i världen inte bli förvandlad till en Umkovu och tjäna en häxmästare hos Zulu-folket. Är jag död, vill jag gärna fortsätta vara det.

Så finns det väsen som gör mig nyfiken. Som Churel, som kan uppstå när en kvinna blivit ihjälslagen sv sin svärfamilj. Jag undrar om de tar hämd på männen som varit elaka eller om de ger sig på alla män.

I De odöda är illustrationerna så härligt otäcka och samtidigt så snyggt gjorda. De får det att rysa när man ser på dom. Så ska det vara när man läser en sådan här bok.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: De odöda
Författare: Johan Egerkrans
Antal sidor: 128
Förlag: B|Wahlströms
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789132201776
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: