torsdag 26 april 2018

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

Platsen är helt magisk beskriven i Mellan hav och himmel. Trots att jag gillar mitt hus och var det ligger fick jag en nästan obändig lust att sälja huset och flytta till Kivik och bo i det där huset vid havet. När jag blundar kan jag se det charmiga huset med dess trädgård och utsikt. Jag kan känna havsluften och höra vågorna. Underbart!

Även skildrandet av de tre generationerna kvinnor tilltalar mig enormt. Det känns realistiskt. Vi människor tar dåliga beslut och saker händer som för oss in på fel vägar. Anna Fredriksson lyckas få mig nyfiken på och intresserad av människorna boken handlar om. Jag vill veta mer. Mycket mer! Denna triologi ser jag enormt mycket fram emot stt fortsätta läsa!

Handling: Josefin bor på en gård i Kivik tillsammans med sin sambo. De försöker leva på det gården ger dom. De trivs med det livet. Josefin har dålig kontakt med sin mamma sedan ett par år tillbaka. Plötsligt dör Josefins morfars bror och Josefins mamma Sally ska komma på begravningen - till Josefins förskräckelse. För dit ska även Sallys mamma (Josefins mormor) komma. Josefin har bra kontakt med sin mormor, sedan Josefin letat och hittat henne i Köpenhamn. Det är bara det att Sally inte har det. Hon har inte sett sin mamma sedan hon övergav Sally när hon var tre år gammal.


Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Mellan himmel och hav
Författare: Anna Fredriksson
Serie: Pensionat Pomona #1
Antal sidor: 352
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789137147871
Finns t ex hos: AdlibrisBokus
cdon

Inga kommentarer: