onsdag 14 mars 2018

Framgångsrik undervisning i literacy av Douglas Fisher, Nancy Frey & John HattieNu har jag läst en sådan där pedagogisk bok som får mina ögon att tindra. 


Det som gör Framgångsrik undervisning i literacy till en fantastisk bok är först och främst innehållet. Jag känner verkligen att jag får verktyg att bli en skickligare lärare. 

Det finns angivet vilka strategier som man kan arbeta med i klassrummet som ger hög effekt och vilka som ger låg effekt. Faktum är att när man läser om strategierna så får man veta exakt vilken effektstorlek den har. Det finns även tips på hur man arbeta med strategin på ett bra sätt. Exempelvis strategin: Göra syn på lärandet med lärandemål.


 

Och till detta kan man se en film via QR-kod där tre lärare visar hur de arbetar med lärande mål i sin undervisning och man får se hur de gör. Det gör det hela så tydligt och det är också en av bokens styrkor. Den tydliggör delar av det skriftliga innehållet  med filmer och den är lättläst såtillvida att den är lätt att ta till sig.


Framgångsrik undervisning i literacy är en sådan bra pedagogisk bok att jag önskar att varje rektor köpte in minst ett par böcker till varje arbetslag. Denna skulle man kunna använda i kompetensutbildning på skolan i stort. Passar bra att ha som utgångspunkt när man kör kollegialt lärande,


Betyg: -5  av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Framgångsrik undervisning i literacy
Författare: Douglas Fisher, Nancy Frey & John Hattie
Antal sidor: 188
Förlag: Natur&Kultur Akademiska
Utgivningsår: 2018

ISBN: 9789127818576

Finns t ex hos: AdlibrisBokus,

cdon

Inga kommentarer: