fredag 9 mars 2018

Förbannade kärlek av Colleen Hoover

Förbannade kärlek är en förbannat bra romanceberättelse. En jag-ska-bara-läsa-lite-till-även-om-jag-egentligen-behöver-sova-berättelse. En sådan som gör att allt runt omkring försvinner och man glömmer omgivningen. Man njuter av att vara där inne i berättelsen.

Tate och Miles är berättelsens huvudpersoner och det är givetvis de som dras till varandra. De möts första gången då Miles sitter stupfull utanför Tates brors dörr. Efter det kan de inte hålla sig borta från varandra. Även om Miles aldrig tänker älska någon igen.

Jag gillar verkligen hur författaren har strukturerat texten när Miles berättar. Den är som att läsa en blandning av underbar dikt och berättelse. 

Jag gillar också hur hon låter oss få höra hur förälskad Miles är i sin första kärlek. Det är så fint. 

Det är riktigt spännande att få veta vad som hände då som påverkat hur han är nu. För samtidigt som man verkligen vill läsa om Tate och Miles och vad som händer mellan dom nu, så längtar man till de sidor som handlar om Miles 6 år tidigare. Det är ett väldigt bra exempel på när nu-historien och då-historien samspelar och blir lika viktiga för läsaren.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Förbannade kärlek 
Originaltitel: Ugly Love
Författare: Colleen Hoover
Antal sidor: 381
Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2018

ISBN:9789198409604
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

2 kommentarer:

Bokprinsessorna sa...

Detta låter ju helt fantastiskt!

Boklusen sa...

Vad kul! Jag är precis på g att börja läsa den. Nu blev jag riktigt lässugen!