lördag 3 februari 2018

Senmelkladdkaka

Fredagsbaket blev en Semmelkladdkaka. Det här är en favorit här hemma. Om jag inte hade stoppat barnen hade de ätit upp hela innan jag hade hunnit smaka.


Semmelkladdkaka

Ingredienser:
150 g smör
75-100g mandelmassa
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 ägg

Vispad grädde till serveringen

Gör så här:
1. Blanda mjöl, vaniljsocker, kardemumma, socker i en skål.
2. Riv ner mandelmassan.
3. Blanda i äggen.
4. Smält smöret och blanda i.
5. Häll i en smord och bröad springform.
6. Grädda nederst i ugnen i ca 15- 20 min i 200 grader. Den ska inte vara helt fast när du tar ut den, utan fortfarande kladdig och rörlig.
7. Låt svalna och servera sedan med vispad grädde.

Inga kommentarer: