onsdag 28 februari 2018

Fallet med den onda fen av Daniel Edfeldt

Flingorna i frukostskålen rör på sig. De bildar orden ”Hjalp mig. Fortrollad.” Hjälparbyrån (tvillingarna Nova och Simon) drar ut för att rädda den nödställde och möter en padda som säger sig vara en förtrollad fe. De hjälper henne att hämta en magisk bok. Det visar sig dock att de blivit lutade och nu kan bara ett magisk vapen hjälpa dem. Men för att kunna tillverka detta behöver de en sträng från näckens fiol.

Vilket spännande magiskt äventyr detta är! Här hemma gick den definitivt hem. Vi har inte läst de tre tidigare böckerna och förstår nu att vi missat något. Men samtidigt bra att vi har tre spännande böcker till att läsa! 

Berättelsen passar i 6-9 års åldern. Det är rätt mycket text på sidorna, så ska man läsa själv så bör man ha kommit igång med läsningen. Det är inte så många illustrationer, de dyker upp ungefär vartannat kapitel, men de är vackra. Kapitlen är relativt korta, ungefär 2-4 sidor per kapitel. 

Fallet med den onda fen är som sagt spännande och det är kul att det blandar klassisk sagomagi med svenska väsen. Den har det som gör att man vill läsa mer!

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Hjälparbyrån. Fallet med den onda fen
Författare: Daniel Edfeldt
Serie: Hjälparbyrån #4
Antal sidor: 111
Förlag: B|Wahlströms
Utgivningsår: 2018
ISBN: 
9789132201547
Finns t ex hos: AdlibrisBokuscdon

Inga kommentarer: