lördag 27 januari 2018

Vägen till Nürnberg av Philip Sands

Philip Sands har lyckats skriva en bok som handlar om personer som har en koppling till förintelsen och visat både på de grymheter som var vid den här tiden men också den medkänsla som fanns. Med avstamp i sitt sökande efter sanningen kring sin morfar, så har han även tagit reda mer om Nürnbergprocessen och de två jurister som grundade begreppen folkmord och brott mot mänskligheten. Mycket i boken grundar sig på intervjuer, vilka han har infogat i texten med ett fantastiskt flyt.

Jag är lite medtagen efter att ha läst boken eftersom den påminner om allt hemskt som gjordes under andra världskriget. Jag tänker att det  är tur att det finns exempel på det goda som människor också gjort. Boken visar verkligen bredden på mänskligheten och jag tycker att den visar att det finns fler goda människor än onda. Det finns vissa saker i den som jag både blir förvånad över och rörd över.

Vägen till Nürnberg är en intressant bok samtidigt som den innehåller en spänning. Philip Sand låter läsaren följa med på jakten efter sanningen och låter läsaren förstå att det finns en hemlighet som kanske kommer att avslöjas. Vilket gör att man ibland får känslan av att läsa en spänningsroman.Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Vägen till Nürnberg
Originaltitel: East West Street
Författare: Philippe Sands
Antal sidor: 403
Förlag: Albert Bonnier förlag
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789100173661
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Inga kommentarer: