fredag 19 januari 2018

Räddast för spöken av Gull Åkerblom

Den här gången får ni en recension utifrån min dotters synvinkel. Hon och jag läste Räddast för solen och det här var vad hon tyckte och sa.

Dottern var förälskad i bilderna i Räddast för spöken. "Titta mamma! Ögonen är ju så stora och söta! Det är ju som mangaögon."

Hon tyckte också att det var bra att det finns en bok där man får vara rädd för spöken. För som hon sa: "Alla tycker ju inte om spöken mamma." Sedan blev det ett fint prat om rädslor. Vi pratade om vad hon var rädd för, vad hennes kompisar var rädda gör och vad man kunde vara rädd för. Vi diskuterade om det var okej att berätta vad man är rädd för och hur man kan hjälpa kompisar som är rädda. Som sagt en väldigt bra diskussion!

När hon läste om festen och att de var utklädda som spöken allihop skrattade hon gott. Hon sa "Hur kan de inte se vem dom är? Man ser ju det på ögonen." Sen pratade vi om superhjältar som också är maskerade och hur ingen kan känna igen dom.

Så summa summaron: Detta är en bok som dottern tyckte om att läsa och som man kan ha fina prat om.


Räddast för spöken är på Hegas-nivå 2 (vilket betyder att det är ett enkelt och konkret språk som är lätt att avkoda) och passar från 6 år.

Betyg: -4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Räddast för spöken
Författare: Gull Åkerblom
Serie: Lydia #4
Antal sidor: 35
Förlag: Hegas förlag
Utgivningsår: 2017
ISBN:9789175434674
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Inga kommentarer: