lördag 30 december 2017

För oss är natten ljus av Christoffer Holst

Vem älskar inte en bok som utspelar sig i New York?!? Speciellt när det är Christoffer Holst skrivit den. Han kan konsten att skriva feelgood så att man inte vill sluta läsa utan bara vill ha mer. Underbar känsla!

Grejen med För oss är natten ljus är att den är skriven med en sån värme. Den omsluter en när man läser. Man bryr sig om karaktärerna och de känns lite som en del av ens familj. Man kan irritera sig på någon, men man vill dom väl. På ett sätt önskar jag att jag väntat med att läsa boken till nyårsdagen. Vilken bra start den skulle ha gett på läsåret 2018!


Handlingen: Familjen Brickman (bestående av de skilda föräldrarna och de vuxna barnen Oliver och hans syster) har varit på begravning och ska äntligen lämna USA och åka hem till Sverige. Då strejkar Norwegians piloter och de måste stanna i USA. Eftersom det är Norweigan de åker med, så får de ingen kompensation i form av hotell. Men lyckligtvis bor ju barnens faster där. Som jobbar på Broadway. Olivers dröm. Visst finns det komplikationer i form av att mamman dricker lite väl mycket och pappan har en ny ung fru, som mamman har svårt att tåla. Att syster vill hem flr att göra ett viktigt prov och att Oliver är rädd av sig. Men kanske kan det bli bra trots allt.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: För oss är natten ljus
Författare: Christoffer Holst
Antal sidor: 230
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789176295649
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Inga kommentarer: