tisdag 12 september 2017

Honung och ättika: så tuktas en argbigga på nytt

Jag kan inte komma över hur snygg bokomslaget är. Jag tycker det är ett smart sätt att göra ett omslag på. Jag vet inte om det syns så bra men det är ett litet omslag som täcker en del av boken som symboliserar den moderna delen och sen under finns det som symboliserar klassikern och som då syns ovanför och nedanför omslaget.


Jag gillar när man tar klassiker och gör om dom till moderna versioner. Speciellt om det är bra gjort, som i denna. Jag gillar Kates rappa repliker, hur rolig den är och smart den är skriven.

Kate lever med sin pappa, som är forskare. Han försöker få ihop Kate med sin forskningsassistent Pjotr eftersom Pjotr behöver ett Green Card. Kate är inte alls pigg på den idén. Hon till och med kallar det trafficking. I övrigt har Kates liv gått i stå. Hon arbetar vidare på den förskola hon hamnat efter att ha blivit avstängd från college-studier. Föräldrarna har svårt för hennes bitska egensinniga sätt. Men barnen gillar henne i alla fall. Kate tar hand om sin pappa och sin bortskämda lillasyster.

Honung och ättika är en modern variant av Shakespeares Så tuktas en argbigga.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Honung och ättika: så tuktas en argbigga på nytt
Originaltitel: Vinegar girl
Författare: Anne Tyler
Antal sidor: 212
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789146229872
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon

Inga kommentarer: