onsdag 9 augusti 2017

Sammanfattning av Crimetime Gotland

Du som inte följer mig på Instagram eller Twitter kanske funderar över hur det var på Crimetime Gotland. Först säger jag: Åk dit nästa år! Det är en fantastisk deckarfestival. Det är ett blandat innehåll med duktiga moderatorer. Jag gillar de spännande sammansättningar de gör med författare och så att de hittar intressanta samtalsämnen och frågor att samtala kring.

Det här är några av de saker som jag varit på:

Jag var på Historisk mordvandring. Det var ännu bättre än jag trodde det skulle vara. Killen som berättade var duktig på att berätta historier. Så dör att man andäktigt lyssnade. Jag lärde mig massor som jag inte visste om Gustav III:s död och vad poliser kallades i Visby och hur grymma straff man hade.


Jag lyssnade på ett Stephen King-samtal, som gjorde mig så sugen på att läsa om alla de böcker som jag älskade som ungdom. Jurtjyrkogården, Död zon och Cujo ligger högst upp på den listan!


Jag lyssnade på ett samtal där man jämförde brittiska deckare mot nordiska deckare. Man pratade bland annat om olika trender inom dessa.


Deckarhjältinnor 50+ var ett annat samtalsämne och där pratade författarna Denise Rudberg och Gustafsson&Kant bland annat om varför de valde en deckarhjältinna som är 50+ och Gustafsson & Kant berättade varför de inte har sex med i sina böcker - än.


Jag var på Afternoon-tea där Greg Hurwitz, Jane Harper och Elly Griffiths pratade med Helena Dahlgren som moderator. Det var så roligt (skrattade gott många gånger) och intressant att det var alldeles för kort. Hade kunnat sitta och lyssna mycket längre.

I år var jag inte på brottsplatsundersökningen, även om det är grymt intressant. Däremot var jag på en föreläsning där vi fick veta hur man arbetar med bevis på NFC.

Dessutom hade jag förmånen att få göra två intressanta intervjuer med Emma Donoghue och Anders de la Motte. Dessa kommer du kunna läsa i Amelia och här i bloggen.2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Åh vad kul det verkar😊Någon gång ska jag försöka ta mig dit😊
Är. Du gullig och. Skriver in på bloggen nästa bokchatt Käreledare min flykt från Nordkorea Jang Jin-Sung 29 augusti kl.20
Kram Milla

Boktokig Eva Boström sa...

Det får du ta och göra!
Fixat nu!
Kram