fredag 14 juli 2017

Manglade dukar och vikta servetter

Det är så roligt när man börjar läsa en ny bok och man bara gillar den från första sidan. Manglade dukar och vikta servetter är så mysig att det är både en glädje att sitta och läsa den, men även att se den ligga på bordet när man inte har tid att läsa den. Ibland är det lite lätta lösningar på saker och ting, men jag tycker det är skönt att få plöja en sådan bok.

Jag gillade både historien på 1800-talet eftersom man får ett fönster in i den tiden samt historien som utspelar sig i nutid. Nutidshistorien gör mig så sugen på att ha en sekelskiftesbostad med gamla möbler.

Manglade dukar och vikta servetter handlar om Felicia som skiljt sig från Henrik. Hon fick behålla sitt hus med alla hyresgäster och sin sekelskiftesvåning och han tog alla möbler. När Felicia ser en blocket-annons om några gamla möbler leder det till oväntade saker. Det handlar också om Nanny som arbetar i en familj som piga i mitten av 1800-talet. Hon tar hand om barnen och får även delta i undervisningen. Hon älskar att lära sig saker men magistern är obehaglig.


Betyg: -4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Manglade dukar och vikta servetter
Författare: Ewa Klingberg
Antal sidor: 358
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789175454719
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, cdon2 kommentarer:

♥ Hanneles bokparadis sa...

en sån mysig bok!

Annette sa...

Jag är också sugen på att läsa den boken :) Det låter som innehållet motsvarar det fina omslaget.