tisdag 28 februari 2017

Semmelkladdkaka

Den här är så god att jag inte vågar göra den för ofta. Är kag ensam hemma skulle jag lätt kunna äta upp den själv. Men då skulle jag må dåligt. Därför sparar jag den till speciella tillfällen:


Semmelkladdkaka

Ingredienser:
150 g smör
75-100g mandelmassa
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 ägg

Vispad grädde till serveringen

Gör så här:
1. Blanda mjöl, vaniljsocker, kardemumma, socker i en skål.
2. Riv ner mandelmassan.
3. Blanda i äggen.
4. Smält smöret och blanda i.
5. Häll i en smord och bröad springform.
6. Grädda nederst i ugnen i ca 15- 20 min i 200 grader. Den ska inte vara helt fast när du tar ut den, utan fortfarande kladdig och rörlig.
7. Låt svalna och servera sedan med vispad grädde.

Inga kommentarer: