måndag 26 september 2016

Björnstad av Fredrik Backman

Jag avgudar Fredrik Backman för hans humoristiska böcker. Dessa har fått mig att skratta så gott när jag behövt det som mest, t ex när jag blev fast på en flygplats i 8 timmar pga av makens slarv med pass. Det gjorde mig gråtfärdig, men Fredrik Backmans bok Saker min son behöver veta om världen vände det hela.

Med detta sagt och med att jag hade hört att detta inte var ännu en humoristisk bok av Fredrik Backman, så väntade jag mig verkligen inte att jag skulle tycka att Fredrik Backman övertrumfar det jag tidigare läst av honom. Eftersom jag älskar hans humor.

Men, oj vad han gjorde det! Björnstad är en lysande bok av en lysande författare, som visade hur otroligt mångsidig han är.

Även om man märker av hans underbara humor, så är det i denna bok inte det som får mig på fall. Utan det är den mörka och gripande historia han berättar. En historia som fyller mig och får mig fundera på vägval i livet. Hur livet består av både lycka och olycka. Så på det karaktärer som liksom bränner sig fast i en.

Och nu när jag fått detta så säger jag bara: Ge mig mer Björnstad nu!


Betyg: 5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Björnstad
Författare: Fredrik Backman
Serie: Björnstad 1
Antal sidor: 472
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9780777776261
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

2 kommentarer:

Lena sa...

Längtar så efter att läsa denna.

Bokmumriken sa...

Den där är jag sugen på att läsa!