fredag 6 maj 2016

Min osynlige kompis av Eva Ludvigsen

Min osynlige kompis är en sån där mysig sommarlovsbok som sätter tonen för ett underbart sommarlov. Detta utan att den handlar om sommarlov, utan däremot höstlov.


Jag har funderat vad det är som gör att den känns så sommarlovsaktig och har kommit fram till att det är dels att huvudpersonen åker bort till sin mormor och morfar. Ett ställe som bara andas sommarlov och äventyr och mysighet. Jag älskar hur varmt och fint Eva skriver om Sveas mormor och morfar och platsen i Härjedalen. Jag vill också åka dit. Faktum är att när jag läser boken så tror jag att jag kan det. Jag känner hur Sveas mormor väntar med bullarna och morfar med sin dragspelsmusik.

Dels är att det är just ett äventyr och mysterium och det passar så otroligt bra på sommaren. Men samtidigt så är det är spökhistoria som måste vara så härligt rysmysig att läsa på just hösten.

Spökhistorien är skriven på ett sånt bra sätt. Den känns möjlig och det gör historien överhuvudtaget. Eva har fångat hur barn är och pratar och tänker och gör. Det gör boken otroligt bra.

Min osynlige kompis handlar om Svea som åker upp till mormor och morfar för att bila upp sig efter Vattkoppor och för att fira höstlov. Väl där har mormor ett problem med skåpluckor som står plötsligt står öppna och saker som inte ligger där hon lagt dom. När Sveas kusin Elsa kommer bestämmer de sig för att detta är ett fall för Sonfjällsdeckarna.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Min osynlige kompis
Författare: Eva Ludvigsen
Serie: Sonfjällsdeckarna 2
Antal sidor: 155
Förlag: Visto förlag
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789187523434
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: