söndag 24 april 2016

Djurdoktorn: Linus och Tim

Djurdoktorn: Linus och Tim är en lättläst bok med härliga bilder. Jag gillar de manga-inspirerade bilderna och jag vet att det tilltalar barn också. Dessutom gillar jag hur gulligt kaninen är ritad. Man vill bara ta den i sin famn och krama den. Man vill ha en kanin precis som Linus vill. Det blir tufft ritat kille mot mjukt ritat kanin vilket är en bra kombination.


Boken passar från 7 år. Det är korta lättlästa kapitel som belönar barnet med känslan av att klara av kapitelböcker. Det är ett vardagsnära språk, text i korta stycken och med kort radlängd.

Det finns många barn som tycker om djur och vill jobba med djur och därför passar denna bok bra in i utbudet av barnböcker. Linus mamma är nämligen veterinär och Linus får hjälpa sin mamma med kaninen. Den ska både klippas och få spruta.

Det finns dessutom arbetsmaterial för eleven till boken med frågor till eleven på raderna, mellan raderna och bortom raderna. Det finns frågor till varje kapitel i boken. Väldigt bra tycker jag. Det finns också ett fint arbetsmaterial för läraren. Där står det vad som tränas ur LGR11 och så är det Boksamtal-frågor men även tips på hu man kan träna att skriva fakta-text och så en Med andra ord-lek. Hur bra är inte det?!Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Djurdoktorn: Linus och Tim
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Serie: Djurdoktorn 1
Antal sidor: 30
Förlag: Nypon förlag
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789175675183
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

Inga kommentarer: