Underbar långpannekaka med knäckigt havregrynkaneltäcke
Ingredienser:
100 g smör
1 ägg
4 dl socker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tak vaniljsocker
Täcke:
200 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
4 tsk kanel
Gör så här.
1. Sätt på ingen på 200 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda ägg och socker.
4. Rör ner smöret och mjölken.
5. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
6. Rör ner mjölblandningen i smeten.
7. Häll smeten i bakplåtspapperklädd långpanna.
8. Smält snören till täcket.
9. Rör ner övriga ingredienser med smöret.
10. Bred ut täcket ovanpå kakan.
11. Grädda i ugnen i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar