söndag 18 oktober 2015

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins

Jag har varit i Paris. Jag har aldrig känt någon längtan tillbaka förrän jag läste Anna och den franska kyssen. Det är sån mysig beskrivning av Paris, men även av skolan.

Anna och en franska kyssen är vad jag älskar med ungdomsböcker. Det där mysiga. Möjligheterna, eftersom hela livet knappt börjat. Den där första riktiga kärleken och att våndas när man inte vet vad han tycker. Den där passionen som man kan känna för ett intresse som Annas filmrecensionsskrivande. Så humor på det.

Att läsa den här boken är som att gå in i en rosa härlig bubbla och sedan komma ut leende efter att ha stängt boken efter sista sidan.


Anna har blivit satt i skola i Paris av sin pappa. Långt från sin familj i USA. Långt från killen Toph som Anna hoppades bli tillsammans med och långt från sin bästa vän Bridget. Anna kan inte ett ord franska och kan bara inte fatta att Pappan gjort detta mot henne. Men hon får vänner som den otroligt snygge St Clair och Mel, som är hemligt kär i St Clair liksom resten av skolans tjejer. Men St Clair har en tjej. Så Anna kan inte bli kär i honom. Men det är svårt att låta bli.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Anna och den franska kyssen
Originaltitel: Anna and the French Kiss
Författare: Stephanie Perkins
Antal sidor: 297
Förlag: Modetnista
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789176450727
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

1 kommentar:

Lena sa...

Anna och den franska kysser är verkligen en mysig bok.