söndag 13 september 2015

Kladdkaka med äpple

Jag älskar kladdkakor. Här är en riktigt god med rivet äpple i. Dessutom går den riktigt snabbt att höra, vilket är ett plus.

Ingredienser:
175 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
2 äpplen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Blanda i socker, mjöl, ägg, kanel och vaniljsocker i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

4. Skala och riv äpplena. Blanda ner det i smeten.

5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-30 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Tänk på att det kan bli längre gräddningstid med äpplen som är vattniga. kan ge lite längre gräddningstid.

7. Servera kakan avsvalnad med lite grädde eller glass.






Inga kommentarer: