Ingredienser:
175 g smör
3 ägg
2 ½ dl strösocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
2 äpplen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda i socker, mjöl, ägg, kanel och vaniljsocker i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
4. Skala och riv äpplena. Blanda ner det i smeten.
5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-30 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Tänk på att det kan bli längre gräddningstid med äpplen som är vattniga. kan ge lite längre gräddningstid.
7. Servera kakan avsvalnad med lite grädde eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar