lördag 20 juni 2015

Godaste rabarberpajen med citron och ingefära

Bakade en ny favorit till efterrätt igår. Det är väldigt gott att blanda med jordgubbar. Igår gjorde jag det inte eftersom en i gänget inte tål jordgubbar.

Rabarberpaj med citron och ingefära

Smuldegen
150 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker

Fyllning
3 st små rabarber
Ev 1-2 dl jordgubbar
ca 1 cm Finriven färsk ingefära
1 msk vaniljsocker
1 riven citron
1dl rörsocker
1 msk potatismjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smulig deg.

Fyllningen:
1. Tvätta och skala rabarbern.
2. Skär den i centimetertjocka skivor.
3. Om du ska ha jordgubbar med så skölj dom och skiva.
4. Riv citronen.
5. Skala ingefäran och riv den.
6. Blanda ingefära, citronskal, vaniljsocker, rörsocker och rabarber (+ev jordgubbar) i en smord pajform.
7. Fördela smuldegen ovanpå.
8. Strö över potatismjöl.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.



Inga kommentarer: