fredag 1 maj 2015

Evas oatmeal cookies

När havregrynen tog slut testade jag att använda müsli, för jag hade inte tid att gå till affären. Det blev riktigt lyckat! Mums! Det ska jag göra fler gånger!


Evas oatmeal cookies
Ca 20 kakor

Ingredienser
1 dl hasselnötter
1,5 dl havregryn
1,5 dl müsli med t ex frukter och nötter
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk kanel (½ tsk)
1/2 msk vaniljsocker
120g rumstempererat osaltat smör
1 3/4 dl farinsocker
1 ägg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Grovhacka hasselnötterna.
3. Blanda dem med müsli och havregryn i en skål.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och vaniljsocker i en bunke.
5. Vispa smör, farinsocker och ägg fluffigt i en annan bunke.
6. Rör ner mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
7. Tillsätt nötblandningen och blanda noga.
8. Gör bollar av degen och placera ut glest på plåten.
9. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter, eller tills kakorna har fått en fin färg.

Inga kommentarer: